Gifts with orders over 250 and 450 lei!

Ce este Pinatex®?

Ce este Pinatex®?

Producatorii Pinatex® descriu acest material ca un textil inovativ natural, obținut din fibrele frunzei de ananas. Materia primă care stă la baza dezvoltarii Pinatex® este un produs secundar al recoltării ananasului. 
Industria ananasului recoltează aproximativ 27,5 milioane de tone de ananas și generează aproximativ 13 milioane tone deșeuri de frunze de ananas în fiecare an.
Pinatex® (sau “pielea de ananas”) permite fermierilor să genereze venituri suplimentare prin sortarea și vânzarea frunzelor lungi potrivite pentru producția de fibre, în loc de a le arde sau a le lăsa să putrezească. Fibrele de ananas sunt extrase chiar pe plantație, nefiind nevoie de apă suplimentară.
Aproximativ 480 de frunze (deșeurile de la 16 plante de ananas) sunt necesare pentru a crea 1 metru pătrat de material pinatex.

Ceea ce alegem să purtăm are un impact social și ecologic enorm.
Pinatex® necesită mai puține resurse decât pielea de origine animală, inclusiv pământ, apă, substanțe chimice și energie. Are multe beneficii pentru mediu, cum ar fi reducerea emisiilor de carbon și a poluării. De asemenea, evită utilizarea substanțelor chimice toxice și a metalelor grele utilizate în producția de piele animală.

De ce să alegi produse făcute din Pinatex®?

Materialul asemănător pielii este ușor de îngrijit, durabil și este o alternativă pentru produsele din piele naturală. Deasemena, este disponibil într-o mare varietate de modele și culori.
Pielea de ananas este rezistentă la apă și versatilă. Pinatex® a trecut testele standardelor internaționale ISO pentru rezistența la abraziune, ruperea cusăturilor, rezistența la rupere, rezistența la tracțiune, lumină și rezistența culorii.
Ananas Anam, producătorul Pinatex®, este o corporație certificată Benefit. Benefit Corporations și B Corps sunt întreprinderi și organizații cu performanțe sociale și de mediu foarte ridicate. Certificarea B Corp atestă că operațiunile și modelele de afaceri care afectează angajații, societatea, mediul și clienții îndeplinesc cele mai înalte standarde.

Hai să vezi ce facem noi cu Pinatex®

Suntem bucuroși să îți aducem, în colecția EMPATH X HUNA, un produs creat cu drag din Pinatex®.
Fie că îți dorești un jurnal special pentru manifestare, pentru planificarea unui eveniment important ori o agendă în care să scrii rânduri de călătorie, îți garantăm ca această agendă va deveni un accesoriu pe care îl vei iubi!

Jurnalul este îmbrăcat în Pinatex și întregit de 200 de pagini kraft, cusute manual.
Noi îți promitem că este un accesoriu de care o să te îndrăgostești:

 

     

Customer Support L-V 10:00-17:00

0762686438 contact@empath.ro

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!